Vakantiebestemming Azië

Vakantiebestemming azië

Moderne steden, oude tempel, heerlijk eten en een prachtig landschap; Azië is een van de meest diverse en boeiende continenten op aarde. Met relatief lage bezoekkosten en een steeds groter wordende toeristische infrastructuur, wordt Azië steeds populairder als hotspotbestemming voor reizigers van over de hele wereld.

Hoewel sommige Aziatische landen veel overeenkomsten hebben, heeft ieder land zijn eigen unieke cultuur en charme! Met zoveel steden om uit te kiezen – of je nu een natuurliefhebber bent of zoveel mogelijk tempels probeert af te vinken – kan het moeilijk zijn om te beslissen waar je in Azië je volgende bezoek wilt brengen. Hier zijn enkele van de beste vakantiebestemming tips in Azië voor 2021.

1. Mount Fuji, Japan

Hoewel de berg Fuji een actieve stratovulkaan is, is hij sinds 1708 niet meer uitgebarsten. De prachtige met sneeuw bedekte berg is een van de “drie heilige bergen” van Japan, waarvan traditioneel wordt aangenomen dat ze een bepaalde macht hebben – de berg Fuji heeft een vulkanische kracht.

Als dit niet onheilspellend genoeg klinkt, is de voet van de berg ook de thuisbasis van Aokigahara. Dit dichte bos, ook wel bekend als “The Suicide Forest”, is de thuisbasis van ijsgrotten, een combinatie die geluid absorbeert en een griezelig gevoel van eenzaamheid creëert.

Waar veel bezoekers hier komen om alleen deze culturele plek, die op de Werelderfgoedlijst staat, en het bekende symbool van Japan te fotograferen, komen anderen voor de klimmogelijkheden. Tot het einde van de 19e eeuw mochten vrouwen hun weg naar de top (die nog steeds als een heilige plaats wordt beschouwd) niet beklimmen, dus bezoekers van alle geslachten en leeftijden komen nu om de verloren tijd in te halen.

Er zijn vier mogelijke routes om de top van de berg te bereiken, en ze bieden allemaal een aantal stops onderweg in de vorm van heiligdommen, historische monumenten en zelfs theehuizen.

Mount fuji

2. Phuket, Thailand

Het grootste eiland van Thailand is een magneet voor toeristen – en niet zonder reden. Phuket heeft enkele van de beste stranden van het land, met schoon, zacht, glooiend zand en turquoise wateren zover het oog reikt.

De stranden van Kata, Hat Karon en Kamala zien veel toeristen tijdens het hoogseizoen (november tot februari), maar blijven stille dorpjes zodra de regen komt. Prachtige koraalriffen liggen langs de kustlijn en bieden geweldige mogelijkheden om te snorkelen en te duiken, maar ook om te kajakken op zee en te eilandhoppen.

Tussen uren in de zon liggen, kunnen bezoekers naar de witte en gouden Wat Chalong gaan, de grootste en belangrijkste boeddhistische tempel op het eiland, of een heuvel opklimmen om de Grote Boeddha te bereiken – een 45 meter hoog beeld bedekt met Birmese marmer.

Het eiland herbergt ook een aantal unieke festivals. Het Ghost Festival tijdens de 7e Chinese maanmaand is gewijd aan voorouderverering, en het houdt in dat er lantaarns in de oceaan worden losgelaten om verloren zielen te begeleiden – een lust voor het oog.

Het Vegetarisch Festival tijdens de 9e Chinese maanmaand is nog een verbluffende viering ,die, ondanks de naam, niet zozeer over eten gaat, maar over zuivering en het lichaam aan extreme tests onderwerpt, zoals vuur lopen en aan haken hangen.

Phuket

3. Peking, China

Peking, een van de meest bevolkte steden ter wereld, is ook een van de oudste. Je kunt een kijkje nemen in de geschiedenis van de stad door de hutongs van Beijing te bewandelen, de smalle steegjes met traditionele huizen en binnenplaatsen.

De hoofdstad van China herbergt zeven UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder het keizerlijke zomerpaleis en zijn tuinen, het oudste kanaal ter wereld en de verboden stad – een paleiscomplex dat vanaf de jaren 1420 500 jaar lang de thuisbasis was van de keizers van China. De Verboden Stad – bestaande uit bijna 1.000 verschillende gebouwen – is een van de meest indrukwekkende toeristische attracties van Peking.

De stad biedt bezoekers ook veel uniek ogende pagodes en tempels, waaronder de 12e-eeuwse, achtzijdige Tianning-tempel, evenals bijna 150 musea en galerijen.

Het Militair Museum van de Chinese Volksrevolutie en het Nationale Kunstmuseum van China hebben enorme collecties en zijn zeker een bezoek waard.

Verschillende delen van de Grote Muur zijn ook te vinden in Peking, waaronder de meest bezochte site van de muur, het 80 kilometer lange Badaling-gedeelte.

Peking

4. Hoi An, Vietnam

De meeste bezoekers die in Vietnam aankomen, landen in Hanoi of Ho Chi Minh-stad, of gaan rechtstreeks naar Halong Bay en het strand – maar de beste plek om te bezoeken is eigenlijk een goed bewaard geheim.

De oude stad Hoi An herbergt een van de oudste handelshavens van Azië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoi An was al in de 15e eeuw een belangrijke commerciële stopplaats voor handelsschepen en heeft nog steeds veel van zijn oorspronkelijke architectuur behouden in de vorm van houtskeletbouw, kleurrijke Frans-koloniale luiken en Chinese pannendaken. Religieuze gebouwen, binnenplaatsen en winkelpanden liggen naast elkaar in smalle steegjes door heel Ancient Town, het historische centrum van Hoi An.

Elke volle maan-cyclus viert Hoi An het Lantaarnfestival, dat voorouders eert door middel van licht. Op de avond voor de volle maan gaan alle lichten in de oude stad uit en worden kleurrijke lantaarns en kaarsen op ramen, in huizen en op boten die lui over de rivier drijven, geplaatst.

Bezoekers op andere tijden van de maand kunnen Hoi An wandelen om het Museum van Geschiedenis en Cultuur te ontdekken (oorspronkelijk een pagode gewijd aan de godin van mededogen, Guan Yin); de 17e-eeuwse overdekte Japanse brug; en het oude huis van Tan Ky, een bewaard gebleven 18e-eeuws koopmanshuis.

hoi an

5. Hong Kong

Meer dan 7,4 miljoen mensen van over de hele wereld bezetten het kleine 1.104 vierkante kilometer grote eiland Hong Kong, waarmee het de op twee na dichtstbevolkte plaats ter wereld is. Ondanks dat ze een van ‘s werelds hoogste inkomens per hoofd van de bevolking hebben, is inkomensongelijkheid een van de belangrijkste problemen van Hong Kong geworden. Gezinnen met lagere inkomens leven vaak in overvolle huurkazernes. De gebouwen zelf zijn toeristische attracties geworden, aangezien veel historische bouwwerken meer dan een eeuw oud zijn.

Hong Kong heeft met 355 ook het grootste aantal wolkenkrabbers ter wereld – een indrukwekkende 75 meer dan de stad op de tweede plaats, New York. Een groot aantal hiervan bevindt zich rond Victoria Harbour, een populair toeristisch gebied met een van de mooiste skylines aan de kust van Azië.

Voor het beste uitzicht kunnen bezoekers naar de top van Victoria Peak klimmen, de hoogste heuvel van Hong Kong en de thuisbasis van een recreatie- en winkelcomplex met een afgesloten uitkijkterras met uitzicht over de stad beneden.

Hong Kong is de thuisbasis van een Disneyland-park, evenals Ocean Park, een pretpark met achtbanen, sensatie en waterattracties.

De met kinderkopjes geplaveide straten die deel uitmaken van het Lan Kwai Fong-district hebben een aanzienlijk groot aantal chique restaurants en clubs, terwijl Lantau Island toeristen trekt die op zoek zijn naar de meer spirituele kant van Hong Kong. Lantau is de thuisbasis van het 34 meter hoge Tian Tan Boeddhabeeld (een van de grootste zittende Boeddhabeelden ter wereld), wachtend op de top van een steile heuvel.

Andere populaire dingen om te doen zijn winkelen op de straatmarkten en wandelen of wandelen, in de stad of op de Outer Islands van Hong Kong.

Hong Kong

6. Luang Prabang, Laos

Luang Prabang en 33 van de omliggende dorpen maken deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Samen vormen deze dorpen de thuisbasis van een ongelooflijke mix van cultureel en architectonisch erfgoed dat Laos door de eeuwen heen heeft gevormd.

De Wat Xieng Thong of “Tempel van de Gouden Stad” is hier een goed voorbeeld van – een 16e-eeuws bouwwerk met verbluffende voorbeelden van Laos kunst en ambachten, maar ook een historisch belangrijke plaats waar ooit alle Laos-koningen werden gekroond. De berg Phou Si, midden in het centrum van de stad, is de thuisbasis van Wat Chom Si en biedt een van de beste uitzichten over de stad zodra je de top bereikt.

Luang Prabang kan het beste te voet of op de fiets worden verkend, verdwaal in de smalle steegjes waar tempels, huizen en koloniale gebouwen allemaal samengaan in een harmonieuze sfeer.

Net buiten de stad en bereikbaar via glooiende, weelderige heuvels en rijstvelden, zijn er een aantal natuurgebieden die een bezoek waard zijn. De Pak Ou-grotten, die boven de Mekong-rivier liggen en de thuisbasis zijn van honderden miniatuur houten Boeddhabeelden, en de Kuang Si-watervallen met drie verdiepingen zijn populaire dagtochten vanuit Luang Prabang.

Bekijk ook onze overige uitgebreide vakantiebestemming tips in Azië per land: