Vakantiebestemming België

Op zoek naar een vakantiebestemming dicht bij huis? Denk eens aan een vakantie bij onze zuiderburen. België is een van de meest onderschatte vakantiebestemmingen. Denk aan de culturele trekpleisters Gent, Antwerpen en Luik, maar in België kun je ook op avontuur in de Ardennen.

Graag vertellen wij over onze ervaringen met België als vakantiebestemming. Direct op zoek naar een vakantiebestemming in België? Wij hebben onze vijf favoriete vakantieaanbieders vast overzichtelijk onder elkaar gezet

Brugge

Brugge, gelegen in het noordwesten van België, is een van Europa’s best bewaarde middeleeuwse steden, met een ouderwetse charme en romantische sfeer. Brugge was ooit een belangrijk centrum voor Vlaamse kunst en textiel, maar is tegenwoordig vooral bekend om zijn prachtige grachten. Brugge is misschien wel de grootste stad van de provincie West-Vlaanderen, maar toch klein genoeg om te voet te verkennen.

De belangrijkste attractie in Brugge is de perfecte oude binnenstad. Omringd door pittoreske grachten en middeleeuwse muren, wemelt de historische wijk van prachtige oude architectuur, waaronder romaanse en gotische kerken zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk met een beeldhouwwerk van Michelangelo en de Basiliek van het Heilig Bloed, die beweert een flesje bloed te bezitten van Jezus Christus.

De beroemdste bezienswaardigheid van de stad is het belfort op de Markt. Bezoekers kunnen deze 13e-eeuwse klokkentoren beklimmen om een ​​spectaculair uitzicht over de stad te bewonderen. Andere bezienswaardigheden die u niet mag missen, zijn onder meer het spectaculaire Gruuthuse-landhuis en het indrukwekkende Sint-Janshospitaal, dat werd gebouwd in 1188. Must-do activiteiten in Brugge zijn onder meer een bezoek aan de musea, die de cultuur, tradities en kunstwerken van de stad van beroemde Vlaamse kunstenaars tentoonstellen. Wandelingen door geplaveide straten bieden tientallen winkels met heerlijke chocolaatjes, Belgisch bier en traditioneel kantwerk. Schilderachtige rondvaarten zijn direct beschikbaar, terwijl ritjes met paard en wagen romantische ervaringen bieden.

Gent

Gent, het best bewaarde geheim van België, is een stad van geschiedenis. Tijdens de middeleeuwen was het een van de rijkste en machtigste steden van Europa. Het werd ooit beschouwd als de op een na grootste stad ten noorden van de Alpen, na Parijs. De impact van dit rijke verleden is duidelijk te zien aan de imposante architectuur van kerken en de huizen van rijke handelaren. De hele binnenstad is op deze manier gerestaureerd en ademt nog steeds de sfeer van een bloeiende laatmiddeleeuwse stadstaat. Dit is vooral het geval langs de schilderachtige oude Graslei-haven, de grote middeleeuwse kathedralen en het kasteel Gravensteen.

Brussel

Brussel, bekend om zijn diversiteit aan bezienswaardigheden en bezienswaardigheden, is de hoofdstad van België en het is waarschijnlijk de plek waar bezoekers hun sightseeing zullen beginnen. Als hoofdkantoor van veel Europese instellingen zou Brussel ook als een soort hoofdstad voor de Europese Unie kunnen worden beschouwd.

Met name de Grote Markt is het centrum van de stad en werd opgericht in de 13e eeuw. Terrassen en pubs zijn er in overvloed rond dit centrale plein, net als andere bezienswaardigheden, zoals het prachtige stadhuis in gotische stijl. Winkelen is er in overvloed in de Galeries St. Hubert, een centraal gelegen arcade met glazen dak gevuld met winkels, cafés en theaters.

De Belgische Ardennen

Zoek je een vakantiebestemming in België waar je helemaal één met de natuur kunt zijn? Dan zijn de Belgische Ardennen de perfecte vakantiebestemming in België. Hier vindt je voldoende natuur waar je perfect kunt kamperen. Zin in een avontuur? Huur een mountainbike en zwoeg en race, klim en daal als een echte snelheidsduivel door de ongerepte natuur van de Belgische Ardennen. Ben je op mannenweekend? Dan kan een bezoek aan de La chouffe fabriek natuurlijk niet ontbreken.