Vakantiebestemming Nederland

Op vakantie in eigen land? Wij helpen je graag een vakantiebestemming zoeken met onze vakantie vergelijker. Benieuwd naar de high lights van ons eigen mooie Nederland? Onder de vergelijker hebben wij enkele bezienswaardigheden toegevoegd.

Amsterdam

Als je alleen aan Amsterdam denkt als je aan legale marihuana en de Wallen denkt, dan doe je deze prachtige, fascinerende en opwindende Nederlandse stad op criminele wijze tekort. Rijk aan geschiedenis, architectonische schoonheid en de thuisbasis van vele musea en galerieën van wereldklasse. Je tijd high op wiet spenderen is niet het beste gebruik van kostbare uren in de hoofdstad van Nederland.

Kunstliefhebbers moeten beginnen bij het Rijksmuseum, met zijn 1,5 km aan galerijen, met beroemde namen zoals Rembrandt. Dan is er natuurlijk ook nog de grootste collectie van Van Goghs werk ter wereld in het Van Gogh Museum.

Amsterdam werd hard getroffen door het regime van nazi-Duitsland. Een van de beroemdste slachtoffers van die tijd was Anne Frank. Het huis waar haar familie zich verstopte en waar ze haar inmiddels klassieke dagboek schreef, is een museum waar mensen de verschrikkingen van die tijd kunnen begrijpen en Anne haar woorden kunnen waarderen. Voor nog een uitstekende educatieve ervaring over deze gruwelijke periode in de geschiedenis, mag u het Verzetsmuseum voor verhalen over het Nederlandse verzet tegen de Duitse bezetting niet missen.

Doe alsof je een local bent en ga naar het Vondelpark of het Oosterpark om terug te keren naar de natuur en te genieten van de zon, en over het algemeen gewoon te genieten van een wandeling door de met bomen omringde straten en iconische grachten.

Rotterdam

Rotterdam, de op een na grootste stad van Nederland en de drukste haven van Europa, is uitgeroepen tot een van Lonely Planet’s Top Reisbestemmingen. Voor deze bruisende, multiculturele, kosmopolitische stad is de tijd na jaren van opbouwen gekomen om te bloeien.

Het grootste deel van de stad werd met de grond gelijk gemaakt tijdens de bombardementen van WO II, maar de wijk Delfshaven bleef relatief ongeschonden. Het is een heerlijke buurt om in rond te slenteren. De Oude Haven is het oudste deel van het havengebied en sommige delen dateren uit de 14de eeuw. Dit is een ander geweldig gebied om te voet te verkennen, of om rustig van een bakje koffie te genieten met uitzicht op het water. Ga zitten en bekijk de restauratie van traditionele boten terwijl ze weer tot leven worden gewekt in de haven.

Net buiten Rotterdam staan ​​de molens van Kinderdijk. Deze Nederlandse iconen zijn gebouwd in de 18e eeuw en staan ​​er nog steeds. Ze strekken zich uit over twee kilometer en het is mogelijk om het interieur van twee van de schoonheden te bezoeken. Voor een echt Nederlandse ervaring kunt u een fiets huren en 16 km naar de windmolens rijden.

Limburg

In het uiterste zuiden van Nederland ligt misschien wel Nederlands mooiste provincie, Limburg. Mocht je nog een vakantiebestemming zoeken in Nederland is Limburg een uitstekende optie om te onderzoeken. Zo komen in Limburg drie landen samen op het drie landen punt. Ook heeft Limburg met Maastricht een bijzondere stad die je moet hebben bezocht bij jouw vakantie in Limburg.