Vakantiebestemming Spanje

Spanje is een van de meest bezochte landen van Europa, en hoewel de bekendste plekken niet voor niets populair zijn, zit het ook vol met verborgen juweeltjes. Wij hebben het beste van beide verzameld: van bruisende steden tot schilderachtige bergdorpjes, hier zijn de mooiste vakantiebestemming om te bezoeken in Spanje.

Alicante

Zon, zee en een hoge rotsachtige top maken Alicante tot een uitstekende vakantiebestemming in Spanje. Maar terwijl veel buitenlandse toeristen naar de luchthaven van de stad vliegen en vervolgens naar resorts verder langs de kust vertrekken, is Alicante op zichzelf de moeite waard om te verkennen. De havenstad heeft een bruisend stadsstrand met de indrukwekkende berg Benacantil op de achtergrond; Op de top van deze rots staat het kasteel van Santa Bárbara. Wandel ‘s avonds langs de jachthaven van de stad en bekijk vervolgens enkele tapasbars in de oude stad.

Barcelona

De tweede stad van Spanje is een eeuwige favoriet bij bezoekers vanwege de prachtige mediterrane ligging, iconische architectuur en kosmopolitische sfeer. Ga voor Gaudí naar de Sagrada Familia en Park Güell en bekijk enkele van de minder bekende werken van de architect, zoals Casa Batlló. Maak de reis naar de berg Tibidabo voor een schitterend uitzicht over de stad en de zee daarachter; Achtbaanliefhebbers moeten een bezoek brengen aan het pretpark Tibidabo, geopend in 1905, terwijl de berg ook een geweldige plek is om te fietsen of te wandelen.

Madrid

De hoofdstad van Spanje is een geweldige bestemming voor een weekendje weg. De gouden driehoek van kunstgalerijen van Madrid bevat enkele van de beroemdste werken van Europa, van Picasso’s Guernica tot Velázquez’s Las Meninas. De stad is de thuisbasis van het Koninklijk Paleis, Europa’s grootste paleis qua oppervlakte, en om elke hoek kun je nieuwe kerken, winkels en bars ontdekken. De wijk La Latina herbergt enkele van de beroemdste tapasbars van de stad en is een geweldige plek voor een tapascrawl.

Valencia

Het huis van paella is een geweldige plek om te proeven van misschien wel het beroemdste gerecht van Spanje. Ga naar een restaurant aan het strand, geniet van het rijstgerecht voor de lunch (Spaanse eten het zware gerecht nooit voor het avondeten) en een spoel het met wat Agua de Valencia, een krachtige lokale cava-cocktail. Verken de oude binnenstad van Valencia en mis het ongelooflijke, ruimteschipachtige Valencia City of Arts and Sciences niet, een futuristisch complex in de voormalige rivierbedding van de stad met een aquarium, IMAX-bioscoop, operahuis en wetenschapsmuseum.

Sevilla

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië in Zuid-Spanje, staat bekend om zijn bloeiende flamencocultuur. Neem deel aan een show in een van de intieme kleine flamencobars van de stad om deze gepassioneerde, dramatische en melancholische kunstvorm ten volle te waarderen. Verken de geschiedenis van Sevilla met een reis naar het Real Alcázar, een goed bewaard gebleven voorbeeld van Mudéjar-architectuur waaraan in de loop der jaren is toegevoegd door Spaanse heersers, en bewonder de moderne architectuur van de stad in de Metropol Parasol, een enorm houten bouwwerk dat veel brengt -nodige schaduw in de zomer.