Vakantiebestemming Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een verbazingwekkende plek. Met een ongelooflijke diversiteit over het hele continent, is er geen tekort aan geweldige plekken om te verkennen. Het is moeilijk te geloven dat je op slechts één continent diep in het Amazone-regenwoud kunt duiken, de prachtige besneeuwde toppen van Patagonië kunt beklimmen en getuige kunt zijn van de fascinerende natuur van de Galapagos-eilanden.

In dit artikel laten we je de 6 populairste bestemmingen van 2021 zien om te ontdekken wat Zuid Amerika te bieden heeft. Wil je liever meteen vakantiebestemmingen in Zuid Amerika vergelijken met elkaar? Bekijk accommodaties en bestemmingen dan via onze best geselecteerde aanbieders:

1. Machu Picchu, Peru

Peru is sinds kort dé vakantiebestemming geworden van de reizende gemeenschap vanwege zijn glanzende juweel: het Inca-koninkrijk Machu Picchu.

Deze mystieke stad, verborgen in de weelderige Peruaanse bergen, bleef eeuwenlang een geheim en is nu de bekendste archeologische vindplaats van het continent.

Terwijl sommige reizigers ervoor kiezen om comfortabel van het uitzicht te genieten aan boord van een luxe trein, kiezen anderen voor de meer avontuurlijke optie om het pad te bewandelen. Beiden bieden een enorm gevoel van verwondering bij het zien van de oude samenleving, dus je zult ongetwijfeld gelukkig zijn door een van beide opties te kiezen.

machu picchu

2. Angel Falls, Venezuela

Angel Falls, ‘s werelds hoogste ononderbroken waterval, ligt genesteld in het Canaima National Park in Venezuela.

Hoewel indrukwekkend, is de wandeling naar Angel Falls niet de enige beloning. De bijbehorende jungletocht navigeert door graslanden, rivieren en bergen om andere spectaculaire watervallen en lagunes te onthullen.

Reizigers die de reis trotseren, worden getrakteerd op het bekijken van tropische dieren in het wild, waaronder apen, pijlgifkikkers en prachtige inheemse planten zoals orchideeën.

angel falls

3. Salar de Uyuni, Boliva

Als je tijd hebt doorgebracht met het scrollen door Instagram-foto’s, ben je misschien al bekend met de Salar de Uyuni in Bolivia, de grootste zoutvlakte ter wereld.

Fotografen komen hier samen om het unieke landschap vast te leggen. Een bezoek tijdens het droge seizoen wordt aanbevolen vanwege het grenzeloze horizonperspectief, maar als je je reis plant tijdens het regenseizoen, van januari tot maart, zullen je foto’s de prachtige reflecties hebben die bijna Dali-achtig zijn.

De zoutvlakten maken vaak deel uit van een 3- of 4-daagse tour in Bolivia die belooft de verwachtingen te trotseren en ongebruikelijke stops als het Salt Hotel omvat. Deze intrigerende locatie is zo ongelooflijk dat het lijkt alsof je buiten deze wereld bent. Een must visit volgens ons!

salar de uyuni

4. Easter Island, Chili

Easter Island, ook wel bekend als Isla de Pascua of Rapa Nui door de Spanjaarden en Polynesiërs, is een van de meest aanlokkelijke heilige plaatsen op aarde.

Beroemd om zijn raadselachtige gigantische stenen figuren, werden de Moai eeuwen geleden gebouwd, maar blijven een mysterie. Ze blijven onze enige link met de oude Polynesische cultuur.

De witte zandstranden van Easter Island maken het tot de idyllische locatie die oude geschiedenis combineert met een gezonde dosis tropisch plezier in de zon. Na het bekijken van de Moai kiezen veel bezoekers ervoor om deel te nemen aan een aantal watersporten, waaronder bodysurfen, surfen, duiken, snorkelen en meer.

easter island

5. The Galapagos Eilanden, Ecuador

De Galapagos-eilanden zijn het ultieme paradijs voor dierenliefhebbers en is misschien wel de laatste ongerepte plek op aarde waar wilde wezens gedijen zonder angst voor de mensheid.

Als een sprookje kun je tussen zeeleeuwen spelen, met de pinguïns marcheren en naast schildpadden zwemmen. Dit is de belangrijkste vakantiebestemming voor iedereen die echt contact wil maken met de natuur én respectvol wil omgaan met de natuur.

De meeste van de aangeboden tours zijn verkenningen van een hele dag van een enkel eiland, maar sommige kajak-, wandel- en cruisepakketten kunnen meerdere dagen duren.

galapagos eilanden

6. San Pedro de Atacama, Chili

San Pedro de Atacama was ooit een knooppunt voor veetransport dat is veranderd in een belangrijke toeristische vakantiebestemming.

De ster van deze regio is de Valle de Luna (Maanvallei), die toeristen bij zonsondergang op trektocht door het gebied brengt. Je zult je verbazen over de uitgestrekte woestijn die een idyllische omgeving biedt om naar de sterren te kijken.

Vaak worden gasten positief verrast door de schilderachtige charme van de stad en blijven ze vaak langer dan verwacht vanwege het vele touraanbod van kraters, canyons, grotten, valleien en zoutmijnen, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd overhoudt voor een goede verkenning!

San Pedro de Atacama

Bekijk ook onze overige uitgebreide vakantiebestemming tips per land: